Speedwayn SM-liiga

 

Speedwayn SM-liiga ajetaan ensi kesänä jälleen viidellä joukkueella. Viime vuosina tiukasti mitaleista ja mestaruudesta taistellut Lahden Haukat jäi ennakkokaavailuista poiketen lopulta pois sarjasta, joten ilmoittautumisajan päätyttyä SM-liigaan oli lähdössä neljä joukkuetta. Hetken aikaa osa Haukkojen kuljettajista oli ilman ajopaikkaa tulevalle kaudelle, mutta pian ilmoittautumisajan päätyttyä löytyi halukas taho viidennen joukkueen tukijaksi. Jo ilmoittautuneiden kerhojen kanssa käydyn keskustelun jälkeen päätti lajiryhmä hyväksyä viidennen joukkueen mukaan jälki-ilmoittautuneena.

Viime kauden Suomenmestari Porin Nopea Racing on värvännyt riveihinsä Lahden veljekset Timon ja Teemun. Jari Mäkisen ja Henri Ahlbomin täydentäessä joukkueen on hallitseva mestari myös sarjan ennakkosuosikki tällä hetkellä. Hyvinkään Sand Blowersissa on tehty lähes täydellinen strategiamuutos, kun joukkue lähtee ensi kauteen. Timi Salonen ja Toni Hyyryläinen ovat kerhon omia nuoria kuljettajia, joiden kokemus löytyy toistaiseksi vielä 250cc pyöristä ja minispeedwaysta. Jere Lehtonen ja Janne Nyman tuovat joukkueeseen kokemuspuolta. Seinäjoen Kotkat puolestaan jatkaa Vuolaksen veljesten johdolla. Viime kaudella debyyttinsä tehnyt Mattias Blom palaa myös Kotkiin ja joukkueen täydentää minispeedwaysta nouseva Suomen Cup voittaja Arttu Pentinmäki.

Varkauden Ankkureiden asema on muuttunut merkittävästi viime kaudesta. Jesse Mustosen vahvat esitykset viime kaudella ovat nostaneet hänet Ankkureiden johtohahmoksi. Tero Aarnio puhkuu loukkaantumisen pakottaman välivuoden jälkeen varmasti ajohaluja ja Niklas Säyriö ajoi viime vuonna nousujohteisen kauden. Viime vuosina maaradalla menestynyt Aki-Pekka Mustonen lähtee kauteen varamiehen paikalta. Kokonaisuutena Ankkurit tulee olemaan vahva joukkue ja varmasti ajaa kirkkaammista mitaleista ensi kaudella. Viidentenä joukkueena SM-liigassa mukana on Pirkan Moottorimiesten Wasamat 17”. Viime vuoden nuorten EM-finalisti Jooa Partanen on joukkueen johtohahmo kokeneemman Niko Siltaniemen ajaessa numerolla kaksi. Tämä kaksikko on tuttu näky suomalaisten speedwaykilpailujen tulosluetteloiden kärjessä viime vuosien aikana. Kokenut Aarni Heikkilä ajaa numerolla kolme ja Panu Karvonen sekä Otto Ruohola ovat mukana myös.

SPEEDWAYN SM-LIIGA 2017, JOUKKUEIDEN ILMOITETUT KOKOONPANOT 16.1.2017
PORIN NOPEA RACING, PMK: 1) Timo Lahti, 2) Teemu Lahti, 3) Jari Mäkinen, 4) Henri Ahlbom ja joukkueenjohtaja Petteri Koivunen.
SAND BLOWERS, HyMK: 1) Timi Salonen, 2) Toni Hyyryläinen, 3) Jere Lehtonen, 4) Janne Nyman ja joukkueenjohtaja Ekku Salonen.
ANKKURIT: 1) Jesse Mustonen, 2) Tero Aarnio, 3) Niklas Säyriö, 4) Aki-Pekka Mustonen ja joukkueenjohtaja Tomi Nevanperä
KOTKAT, SeMK: 1) Niilo Vuolas, 2) Antti Vuolas, 3) Arttu Pentinmäki, 4) Mattias Blom ja joukkueenjohtaja Mauri Palmi.
WASAMAT 17”, PirMM: 1) Jooa Partanen, 2) Niko Siltaniemi, 3) Aarni Heikkilä, 4) Panu Karvonen, 5) Otto Ruohola ja joukkueenjohtaja Ville Setälä.

Kansainvälisen kilpailukalenterin paisuessa vuosi vuodelta on kansallisen tason kalenterin kasaaminen hankaloitunut jatkuvasti. Tulevan kauden kilpailukalenteri muodostui seuraavanlaiseksi speedwayn SM-liigan osalta

SPEEDWAYN SM-LIIGA, KILPAILUKALENTERI 2017
Ottelu 1, 16.5. Varkaus: Ankkurit – Wasamat 17″ – Kotkat – Sand Blowers
Ottelu 2, 30.5. Hyvinkää: Sand Blowers – Kotkat – Wasamat 17″ – Ankkurit
Ottelu 3, 7.6. Seinäjoki: Kotkat – Sand Blowers – Porin Nopea Racing – Ankkurit
Ottelu 4, 18.7. Varkaus: Ankkurit – Porin Nopea Racing – Sand Blowers – Kotkat
Ottelu 5, 22.7. Pori: Porin Nopea Racing – Sand Blowers – Kotkat – Wasamat 17″

Ottelu 6, 5.8. Hyvinkää: Sand Blowers – Porin Nopea Racing – Ankkurit – Wasamat 17″
Ottelu 7, 8.8. Seinäjoki: Kotkat – Wasamat 17″ – Ankkurit – Porin Nopea Racing
Ottelu 8, 12.8. Pori: Wasamat 17″ – Kotkat – Sand Blowers – Porin Nopea Racing
Ottelu 9, 16.8. Nokia: Wasamat 17″ – Ankkurit – Porin Nopea Racing – Sand Blowers
Ottelu 10, 16.9. Pori: Porin Nopea Racing – Ankkurit – Wasamat 17″ – Kotkat

TEKSTI: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

 Posted by at 20.49